Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“

Румен Радев от Монтана: „Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България“

Днес президента на Република България Румен Радев дойде на посещение в Монтана по покана на Иво Богранов лежал в гръцки затвор 7 години , по несправедливо обвинение в убийство на поляк.
Преди да отиде при него г-н Радев се срещна с кмета на града Златко Живков . Разговаряли по регионални въпроси, след което даде изявление и посети дома на Богданов. Държавният глава коментира, че северозападна България е богат духовно регион, но той трябва да достигне стандарти на живот, каквито има в други краища на България и да гони европейските стандарти.
Преди да продължи своя път към Кнежа и Мизия представител на община Георги Дамяново подари на държавния глава чудотворна икона от Лопушанския манастир и го поканиха да гостува на празника на манастира на 15 август.

”Трябва да спрем да говорим, че Северозападът е най-бедният регион в Европа и България. Този край е богат духовно, държавата и всички ние трябва да направим така, че хората тук да имат стандарта, който заслужават”.


Братята Иво и Константин Богданови от Монтана лежаха невинни зад решетките за убийството на полски гражданин. Миналата година обаче станало ясно, че полякът е умрял от естествена смърт.
Иво беше освободен от затвора през лятото на 2017 и се прибра при семейството си. Още тогава той благодари на президента на България, че се е застъпил за него.
Иво сподели пред репортер на Видин Вест,че е започнал работа в местна фабрика за преработка на млечни продукти. Неговият шеф му е оказал голяма подкрепа през тези осем месеца на свобода да забрави преживяното.За течащите дела в Гърция той сподели, че няма развитие и брат му е все още в Атина .
„Няма спечелил навън, българите да се връщат по-бързо в родината, тук е щастието”, допълни Иво.

Автор: Оли Младенова

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder