Личните лекари от София на протест – недоволни поради натоварване с административни дейности

Личните лекари от София на протест – недоволни поради натоварване с административни дейности

Общопрактикуващи софийски лекари излизат на протест пред НДК, днес, заради прекомерното натоварване с административни дейности и искания за тяхното намаляване, предадоха от bnr.bg.

Те ще изразят своето недоволство, докато се случва провеждането на неформална работна среща на здравните министри /министрите на здравеопазването/ на страните от ЕС, които ще обсъждат ефективността на лекарствата и здравословното хранене при децата.

Основните искания на столичните лични лекари са посочени в декларация, внесена в Министерството на здравеопазването.

А именно, те настояват за намаляване задълженията и административните дейности, които дават негативно отражение върху обслужването на пациентите.

Искането им е още – за иницииране на законодателна промяна на отчетите с описите на касовите бележки, всички освободени от потребителска такса да заплащат пълния размер, а сумите им да бъдат реимбурсирани от съответните институции.

В София, личните лекари изискват още и отпадането на 24-часовото разположение и заплащане всяко посещение при лекаря, в пълния размер на потребителската такса.

В предаването „Преди всички“, докотор Георги Миндов, от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, заяви, че ако техните искания не бъдат удовлетворени, се подготвя и национален протест на личните лекари.

„Искаме всичко, което стои между нас и пациента по време на прегледа, да бъде сведено до минимум. В момента са ни превърнали в едни склададжии и общи работници…“, каза доктор Миндов.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder