Кулинарна изложба подредиха в галерия „Поломие“, в Лом

Кулинарна изложба подредиха в галерия „Поломие“, в Лом

Деца и родители представиха разнообразието на ромската и българската кухня, в кулинарната изложба „Даровете на земята“, в общинската художествена галерия „Поломие“ в Лом, обявиха от местната управа.

Тя е посветена на Деня на земята, 22 април, и е една от дейностите по проекта „Заедно в училище“ на Община Лом, в който участват близо 800 деца от 7 общински училища.
Учениците, родителите, учителите от ОУ „Константин Фотинов“, ОУ „Климент Охридски“- Сталийска махала, СУ „Димитър Маринов“, ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Кирил и Методий“ – Замфир, бяха поздравени за старанието си, от кмета Пенка Пенкова.

Кулинарната изложба „Даровете на земята“ е изява от Дейност 8 „Работа с родители, без разлика от етническия им произход за разясняване ползите от образователната интеграция и приемането на различието“. Тя е насочена към ефективна работа с родителите относно осъзнаване на ползите от образователната интеграция и приемане на различието. За целта е изграден Клуб „Партньорство“, а кулинарната изложба на български и ромски ястия, „Даровете на земята“, е една от изявите на клуба.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder