Окончателна осъдителна присъда за грабеж на мобилен телефон от момиче в Монтана

Окончателна осъдителна присъда за грабеж на мобилен телефон от момиче в Монтана

С Решение на Върховния касационен съд е потвърдена осъдителната присъда по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана, с която Г.Т. е признат за виновен за извършен от него грабеж. Наложеното му наказание от шест години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е намалено от ВКС на четири години „лишаване от свобода“.

Г. Т. е многократно осъждан с влезли в сила присъди за престъпления против собствеността.

През юни 2016 г. той бил освободен условно предсрочно с изпитателен срок от шест месеца. След като излязъл от затвора той отишъл да живее в дома на свои роднини в Монтана. Въпреки че никъде не работел, често посещавал игрални зали. Тъй като не разполагал с доходи от трудова дейност, той вземал пари на заем от близки и роднини.

На 17.09.2016 г., поради нужда от финансови средства, решил да ги добива по лесен и престъпен начин. Към 04:20 часа, на пешеходната пътека на бул. „Христо Ботев“, преди жп прелеза в Монтана, той забелязал връщащи се от дискотека две момичета и ги последвал.

Изплашените девойки направили опит да избягат и да извикат помощ, но той ги настигнал. Хванал едната за косата, дръпнал я и я съборил на земята. Момичето се опитало да го отблъсне и да се освободи, но не успяло, тъй като нападателят продължавал да я дърпа и да я притиска към земята, след което той със сила издърпал от ръката й мобилният и телефон.

Виковете на момичетата били чути от намиращи се в близост свидетели, които притичали на помощ. Те забелязали нападателя и го последвали, но той успял да избяга и да се скрие.

Като се уверил, че никой не го преследва се прибрал у дома. Междувременно, пострадалата сигнализирала за грабежа на тел. 112.

След проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на полицията установили извършителя на престъплението – Г.Т. и го задържали.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder