Задържаха шофьор от от Враца за трафик на хора

Задържаха шофьор от от Враца за трафик на хора

Шофьорът е от врачанска транспортна фирма и е задържан във Франция за трафик на мигранти. Валентин Янчовски в момента е в ареста във Франция, защото полицията открила в камиона му четирима мигранти. Българинът натоварил стока от Лион за Белгия, но на 20 април бил задържан. Органите на реда открили в камиона на Янчовски семейство с две малки деца. 30 километра преди границата с Белгия той спрял за почивка. Джипиесът показва, че следващите четири часа превозното средство не се е движело. Фирмата в която работи не успяла да се свърже с него и изпратили негови колеги от Белгия да проверят какво става.
Колегата му обяснил, че има две полицейски коли до камиона който търсят видял, че българинът е задържан.
Чак на следващия ден позволили на Янчовски да се свърже с шефа и семейството си по телефона. Разказал им какво се е случило и, че са открили семейство мигранти в камиона му.
По думите на собственика на фирмата, при спиране на бензиностанция е правен полицейски контрол, като мигрантите започнали да удрят по стените на ремаркето.

Валентин работи от 10 години във фирмата. „Аз си обяснявам, че някъде на товарния адрес в Лион, където е правил пауза, това е организирано и са натоварили мигрантите вътре. Имали сме в Сърбия, това е много често явление, в Хърватска, в Италия, когато правят шофъорите почивка, те режат брезенти, пломбажни въжета, качват се в камионите“, коментира Емил Цветков собственик на фирмата.

Източник: ЗОВ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder