Областният управител обяви пожароопасния сезон в горските територии на област Видин

Областният управител обяви пожароопасния сезон в горските територии на област Видин

Със своя заповед областният управител на Видин Албена Георгиева обяви за пожароопасен сезон в горските територии на региона периодът от 2 май до 31 октомври 2018 г. Заповедта е издадена на основание Закона за администрацията и Закона за горите и във връзка с предложение на Регионална дирекция по горите – Берковица за осигуряване на пожарна безопасност, предотвратяване и гасене на пожари в горските територии.
По време на пожароопасния сезон е забранено паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци е позволено само на определените за целта места.
В заповедта на областния управител са определени дейностите за превенция и контрол на горските пожари, за които отговарят ръководителите на териториалните структури на Изпълнителна агенция по горите и ловните стопанства, органите по пожарна безопасност и защита на населението, кметовете на общини и кметства, собствениците и ползвателите на горски територии, както и лицата, извършващи дейности в тях.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder