Община Видин е домакин за дванадесети път на финалите по баскетбол за юноши от XI-XII клас

Община Видин е домакин за дванадесети път на финалите по баскетбол за юноши от XI-XII клас

Тържественото откриване на финалите от 34-те държавни ученически игри се проведе в спортна зала „Фестивална”. На него присъстваха кметът на Община Видин, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова и председателят на училищното настоятелство на видинската профилирана природо-математическа гимназия “Екзарх Антим I” Лили Цанова.
“Радвам се, че залата е пълна с млади хора, дошли да се насладят на този хубав спорт. Убеден съм, че състезателите от 10-те отбора ще покажат висока класа и ще направят една спортсменска игра, изпълнена с желание за победа” – каза Ценков и обяви финалите от ученическите игри за открити. Той отправи специално пожелание за успех в надпреварата на видинските баскетболни надежди от отбора на “ППМГ Екзарх Антим I”. Кметът бе поканен да даде старт на първия двубой, като хвърли началната топка.
Събитието се организира от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи”, Регионално управление на образованието – Видин, Ученически спортен клуб – Шампион, със съдействието на Община Видин. В него взимат участие над 120 състезатели от най-добрите отбори в цялата страна. След 27 изиграни срещи в рамките на 4 дни, на 6 май ще бъде излъчен шампионът на България по баскетбол.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder