Последният работен ден преди Гергьовден, спират движението на камиони по най-натоварените пътища

Последният работен ден преди Гергьовден, спират движението на камиони по най-натоварените пътища

В петкък, на 4 май, последният работен ден преди трите почивни за Гергьовден, се спира движението на камионите над 12 тона по най-натоварените пътища и автомагистралите, от 16 ч. до 20 ч.

Целта е увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и повишаване на безопасността при пътуване.
Необходимо е шофьорите да шофират внимателно, със съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация, въведените ограничения и указанията на „Пътна полиция“, която предприема необходимите действия и следи за организацията на трафика, предават от api.bg.

Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните пътни направления:

-автомагистралите;
-път I-1 с. Ребърково – Ботевград, движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;
-път I-1 – етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“;
-път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
-път I-5 Русе – Велико Търново;
-път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;
-път I-9 Варна – Бургас;
-път II-18 Околовръстен път на град София;
-път II-99 Бургас – Царево.

И в последния почивен ден – на 7 май също, тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени, от 14 ч. до 20 ч.

Като забраната не се отнася за МПС, превозващи товари на температурен режим, бързоразвалящи се хранителни продукти, опасни твари и живи животни

Има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) – за повишаване на пътната безопасност и за улеснение на трафика през Владая. Организацията за момента е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“, до кръстовище „Драгичево“.

Понеделник, на 7 май, от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти, за прибиращите се към София.
Така шофьорите, пристигащи в София ще могат да пътуват безопасно и по-удобно. Друг алтернативен вариант на първокласния път през Владая, е АМ „Люлин“.

Няма да се извършват ремонтни дейности през почивните дни, за да могат шофьорите да пътуват спокойно и да не се затруднява трафикът. Ако е необходимо, ще се предприемат единствено неотложни и спешни работи, които са свързани с безопасността на движение.

Всички транспортни фирми и граждани могат да получават актуална информация за пътната обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.apg, lima.api.bg, както и по всяко време на денонощието, на тел. 0700 130 20, в АПИ.

Целогодишно в агенцията работи, на 24 часов режим, Ситуационен център, който събира и обобщава данните за републиканските пътища и тяхното състояние.

Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2018 г. в приложение линк – http://www.api.bg/index.php/bg/karti/karta-12t-praznici-2018/

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder