НАП започва масови данъчни проверки в пунктовете за годишни технически прегледи

НАП започва масови данъчни проверки в пунктовете за годишни технически прегледи

Националната агенция за приходите /НАП/ започва масови проверки в пунктовете за годишни технически прегледи /ГТП/. Инспекторите ще следят и за спазването на осигурителното законодателство, освен за отчитането на оборота и издаването на касови бележки, съобщават от НАП.

Обобощените данни за извършените прегледи, които от всички пунктове се подават към Министерството на транспорта, съобщенията и информационните технологии, са анализирани в приходната администрация, като са съпоставени с техните данни от фискалните им устройства.

При 326 пункта се установяват значителни разлики между отчетените приходи на касовите апарати и подадената информация за прегледаните автомобили. Първоначални оценки показват, че общата сума на укритите приходи е в размер на 19,4 млн. лв.
Ако бъдат потвърдени тези несъответствия, могат да се възложат и ревизии на фирмите, стопанисващи пунктовете, допълват още от НАП.

От приходната администрация напомнят на клиентите на пунктове за ГТП, че задължително трябва да получат и касова бележка за всяка заплатена от тях такса за преглед.
За нарушения на данъчните изисквания могат да се подават сигнали на телефона на НАП – 0700 18 700.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder