Ломчани празнуват „Щастливи в Европа“ по случай 9 май

Ломчани празнуват „Щастливи в Европа“ по случай 9 май

Под мотото„Щастливи в Европа“ ломчани и гостите на града празнуват Деня на Европа, 9 май. Изявите са посветени на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организират от Община Лом и НЧ „Постоянство 1856“ с финансовата подкрепа на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).
Организиране на конкурс за най-дълга рисунка на тема „Мама, татко и аз в ЕС“ е първото събитие на 9 май. Децата от детските градини и ученици рисуват с тебешири, маркери и моливи в централната част на града – в градинката зад паметника на площад „Свобода“. На всички деца ще бъдат раздадени български и европейски знаменца и награди.
В Деня на Европа от 17.00 ч. в центъра ще бъдат открити няколко арт-ателиета, в които млади и възрастни ще създават творби от приложното и изобразителното изкуство и фотографията. Ще има и „Читалня на открито“.
„Единни в многообразието“ – под това мото ще премине концертът в централната градина, зад паметника на площад „Свобода“, който е с начален час 19.00 ч. В концерта ще се включат местни състави и артисти, които ще представят красотата на българския фолклор и културното богатство и многообразие на Европа обявиха от общината.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder