Във Вършец откриха най-големия и най-модерен атракционен въжен парк в България

Във Вършец откриха най-големия и най-модерен атракционен въжен парк в България

Областният управител на Монтана Росен Белчев бе един от официалните гости на церемонията за откриване на най-големия и най-модерен атракционен въжен парк в България, изграден в град Вършец.
Вчера бяха открити новоизградени атракционни съоръжения в рамките на проект „Рекреативните и спортни обекти като туристически потенциал за региона” с безвъзмездната финансовата помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП България–Сърбия, 2014-2020 г. Община Вършец е бенефициент и водещ партньор по Проекта, а партньор от сръбска страна е Спортен център „Пирот“ – град Пирот.
Проектът се реализира по договор за субсидия с продължителност 18 месеца, в срок от 23.11.2016 г. до 22. 05.2018 г. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ за двата партньора е 588 460,10 евро, като проектният бюджет на община Вършец възлиза на 287 093,73 евро.
По проекта на територията на град Вършец са реализирани общо шест рекреативни и спортни обекти, а именно: атракционен „въжен парк” в парковата зона на града, две детски и една фитнес площадка в „Слънчевата градина“, фитнес площадка в парка до СБР „Свети Мина“ и скейтборд площадка до минералната чешма.
Сред гостите бяха представители от Пирот – партньори по проекта, както и Архимандрит Антим, който даде своята благословия за новите атракциони в града. Областният управител г-н Белчев пожела повече гости на Вършец: „Туристите и гостите на Вършец да се увеличат и да бъде най-вече безопасно ползването му“.
Кметът инж. Иван Лазаров, областният управител на Монтана Росен Белчев и Филип Филипович – партньор от Пирот символично прерязаха лентата на въжения парк.
Въжената площадка е най-дългата в България и разполага с 45 елемента с различна трудност. „Два часа са необходими на професионалист, за да мине целия маршрут. Има маршрути в три етапа – има за възрастни, но и за малки деца, обясни Стилиян Зоров – от изпълнителите на проекта.
Ползването на въжения парк става само с помощта на тримата обучени инструктори. Съоръжението ще се ползва безплатно в рамките на пет години – всеки ден, без понеделник и вторник. Безплатна е и скейтборд площадката.
На територията на град Пирот е изграден увеселителен „адреналин“ парк с площадки за скейтборд, детска площадка и кътове за отдих.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder