Държавата стои зад българските превозвачи

Държавата стои зад българските превозвачи

България защитава исканията на превозвачите, би трябвало да се намери вариант, коментира пред БНТ заместник-министърът на транспорта Попов.
Той поясни, че преговорите са трудни и държавата се разделила на два лагера, но България твърдо е застанала зад българските превозвачи, „ще ги защитим докрай.“
Предоставени са документи, който доказват разликата между френските и немските фирми, разликата между българските и румънските транспортни фирми. Също е дадена информация колко хора се занимават в този сектор, колко семейства са ангажирани, колко превозни средства.
Председателят на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков коментира, че техният бизнес е тежък, свързан с много проблеми на пътя и с водачите, с кадрите.
„Имаше едно „теглене“ на европейските фирми точно от транспорта. Те получиха най-доброто от цялата верига – спедицията и логистиката, а тежкото остана за нас българите, румънци, поляци, чехи. Сега се наблюдава точно обратното, има голям интерес към транспoрта, а не съм убеден, че те могат да го вършат така, както ние го вършим“, обясни Траков.

Източник: news.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder