Лопушанският манастир има нов игумен

Лопушанският манастир има нов игумен

От четвъртък вечерта Лопуванският манастир е с нов игумен.
Временно светата обител ще управлява архимандрит Нифонт. Той пристига от Боровишкия манастир, съобщи протосингелът на Видинската митрополия отец Антим, който е игумен на светата обител.
Отстраненият отец Христодул пое светата обител през 2014 година след епископ Сионий. Отстраняването му е станало факт на епархийски съвет в четвъртък следобяд.
Видинският владика Даниил пристигнал няколко часа след заседанието в манастира. Той бил придружаван от отец Нифонт, когото въдворил за игумен и освободил Христодул.

Дядо Христодул е напуснал манастира, той е отказал да остане там просто като монах. Част от помещенията на игумена са запечатани, започнала е и ревизия, а в деня на Светите братя Кирил и Методий, в храма нямаше служба.

Временно архимандрит Нифонт ще отговаря и за Чипровския манастир. Напомняме, че светата обител остана без игумен в началото на седмицата. На Гергьовден полицията в Монтана спипа пиян зад волана 21-годишния игумен Спиридон и още на следващия ден владиката Даниил го отстрани от поста. Архимандрит Спиридон все още е част от братството в Чипровския манастир.

Източник: konkurent.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder