Топ вести
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
01.02.2023 - Държавен куклен театър – Видин с богата програма през февруари
01.02.2023 - Специализирана полицейска операция на 31 януари на път II 81 в района на Монтана
В Монтана се проведе традиционната Глобална седмица за пътна безопасност

В Монтана се проведе традиционната Глобална седмица за пътна безопасност

В периода 7-13 май 2018 г. се проведе традиционната Глобална седмица за пътна безопасност в област Монтана. По повод нейното отбелязване на 11 май 2018 г. от 10:00 часа пред сградата на Областна администрация – Монтана беше даден стартът на велопоход, в който се включиха ученици от училищата в град Монтана, родители, учители и други, които заявиха подкрепа към инициативата.
Организатори на мероприятието са Областна администрация – Монтана, Регионално управление на образованието – Монтана, Областна дирекция на МВР – Монтана, Община Монтана, Български младежки Червен кръст – Монтана и СБА – Монтана.
Идеята на Глобалната седмица за пътна безопасност обедини усилията на родители, семейства, училища, държавни институции, неправителствени и браншови организации, бизнеса и медиите, в осигуряването на по-висока безопасност на движение по нашите пътища.
В масовото колоездене се включиха общо 179 участника, сред които ученици от училищата: Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“, Трето ОУ „Д-р Петър Берон“, Четвърто ОУ „Иван Вазов“, Шесто СУ „Отец Паисий“, Седмо СУ „Йордан Радичков“, ПМПГ „Св. Климент Охридски“, ПГТЕ „Христо Ботев“, ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“.
В предвидената по програмата почивка в двора на Шесто СУ младежи от БМЧК – Монтана направиха демонстрация по оказване на долекарска помощ.
Накрая на обиколката отново пред сградата на областната администрация в Монтана всички участници получиха грамоти и лакомства. Беше проведена и томбола със специални награди за колоездачите.
За финал служителите от областната администрация и някои от участниците се хванаха на хоро по повод инициативата „Розите на България“. Тя е дело на Министерството на образованието и се организира по повод Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май. Тази проява предвижда на оживени места в страната и чужбина в този ден да бъде изпълнено едно и също българско хоро.


Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder