Измамници, обещали социални помощи на старица срещу 8000 лв., ще се изправят пред съда

Измамници, обещали социални помощи на старица срещу 8000 лв., ще се изправят пред съда

43-годишен, криминално проявен мъж и негов съучастник ще отговарят пред закона за измама, съобщават от ОД на МВР-Перник.

Криминално проявен – 43-годишен мъж и негов съучастник ще отговарят за измама пред закона, съобщават от ОД на МВР-Перник.

Деянието е извършено в края на миналата година. 43-годишният мъж, от Бургас, действал съвместно със свой съгражданин – 34-годишен, при измамата на 86-годишна жена от град Перник, съобщават novini.bg.

Мъжете срещнали бабата в центъра на Перник и я заговорили. 43-годишният се представил за съученик на сина ѝ,шеф в „Червения кръст“ и дал обещание на жената за съдействие за получаване на по-евтини лекарства и социални помощи.
За тази цел обаче било необходимо да даде суамата от 8000 лв., за да се оправят документите.

Лековерната баба повярвала и била откарана с автомобил от двамата измамници до клон на пернишка банка, където изтеглила своите спестявания до момента.

По този начин двамата извършители на престъплението получили сумата от 8 000 лв. Мъжете са привлечени като обвиняеми. 43-годишният е криминално проявен и познат на органите на реда с множество извършени кражби, измами, грабеж, документно престъпление и излежава ефективно наказание в момента „Лишаване от свобода“. Съучастникът му е с чисто криминално минало. На него му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder