Министърът на образованието посети Монтана и Вършец

Министърът на образованието посети Монтана и Вършец

Вчера сутринта във Вършец пристигна министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Срещна се с кмета инж. Иван Лазаров, след което заедно посетиха начално училище „Васил Левски“.
След това замина за Монтана и след обяда в голямата зала на Младежкия дом, той говори пред директори на училища от региона.
На срещата присъстваха народните представители от ГЕРБ – Монтана Дилян Димитров, Ирена Димова, областният управител на Монтана Росен Белчев, кметът на Монтана Златко Живков, директора на РУО- Монтана Трайка Трайкова и педагози от областта.
Минисър Вълчев се срещна с директори, представители на синдикатите и местната власт. Той определи като голямо предизвикателство включването на повече ученици в професионалното образование.
Той посочи, че политиката е да се стимулират техническите професионални направления, както със стипендии, така и с утвърждаването на държавния план-прием. Министърът увери, че занапред ще се финансира допълнително обучението по търсени и защитени професии.
На пресконференцията г-н Вълчев съобщи, че е много важно да се осигури двойно заплащане на учителите до 2021 година. Още в настоящия бюджет са предвидени увеличения,но това няма да е лесно, защото това е най-голямата професионална група и разходите за заплати са големи.
В Монтана Красимир Вълчев посети Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” и се запозна с дейността на учебно-тренировъчните фирми в училището. Учениците се включиха активно в час при интерактивното преподаване и изучаване на английски език.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder