Божидар Лукарски – Не се оттеглям от активния политически живот. Много хора вдясно се притесняват от силата на СДС

Божидар Лукарски – Не се оттеглям от активния политически живот. Много хора вдясно се притесняват от силата на СДС

Лидерът на партията, Божидар Лукарски, който се готви да напусне поста, обяви, че много хора вдясно се притесняват от силата на СДС, на конференцията на 7 юли. Изявлението му беше в отговор на въпрос – дали партията би се присъединила към новия проект – „Демократична България“, предадоха от dnevnik.bg.

Лукарски посочи, че между обединението около Христо Иванов и програмите на СДС има много различия. Според него сериозна несъвместимост има и между програмите на събраните в „Демократична България“ ДСБ, „Да, Бълграия“ и „Зелените“.

Той повтори, че структурите на СДС по места ще могат свободно да се коалират, без да искат разрешение от централата. Договорка имало обаче, да не се работи съвместно с БСП. Лукарски уточни, че СДС е партията с най-мощните местни структури и е било голяма грешка от централата преди да казват кой с кого да се коалира, без да се отчита „местният климат“.

Лидерът на синята партия заяви, че не подготвя свой заместник и не се оттегля под упражнение на натиск. Той посочи, че не смята да напуска политическия живот и СДС, но по какъв начин ще присъства в тях, ще реши допълнително.

Във връзка линията на СДС, Лукарски обяви: „Аз отдавна съм заявил моето мнение и виждам, че то събира все повече и повече поддръжници. Мисля че ще вземем решение за такава линия – консервативно-патриотична.“

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder