Непълнолетни откраднаха автомобил и катастрофираха, в Роман

Непълнолетни откраднаха автомобил и катастрофираха, в Роман

В полицията в Роман е получено съобщение за катастрофирал автомобил на пътя между град Роман и село Кунино. От извършената проверка на място е установено, че извън пътното платно е катастрофирал лек автомобил, собственост на 70-годишен жител от Роман.
Мъжът е намерен в жилището му и заявил пред полицейските служители, че колата е била паркирана на улица в Роман и най-вероятно е противозаконно отнета от неизвестни лица.
При оглед на мястото на катастрофата е установено, че една от вратите на автомобила е разбита и повредена ключалка. На около 200 метра от автомобила, в гориста местност е открита акумулаторната батерия на автомобила, оставена в тревата.
По данни на собственика, от автомобила е извършена и кражба на различни по вид вещи – дрехи, въжета, автоаптечка и други.
След оперативно-следствени действия на служители на РУ Роман, е установено, че съпричастни към деянието са 5 непълнолетните лица от град Роман. Лицата са разпитани в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая. Те са направили самопризнания за извършеното деяние и заявили, че откраднатите вещи и предмети от автомобила, предали на лицето на 18-години от град Роман. В жилището на същото лице е извършено претърсване и полицейските служители са открили откраднатото. Образувано е досъдебно производство, съобщават от МВР-Враца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder