Иновативна зала за психомоторика бе открита и вече функционира, в ДГ „Брезичка“, Враца

Иновативна зала за психомоторика бе открита и вече функционира, в ДГ „Брезичка“, Враца

Новоизградена зала за психомоторика вече функционира в детска градина „Брезичка“. Специалното помещение бе открито от кмета Калин Каменов и директора на заведението – Елка Антонова.

В рамките на церемонията, кметът поздрави ръководството за положените усилия за изграждането на залата и изрази своята увереност, че децата ще имат възможност да творят и да откриват себе си.
Каменов допълни, че един от приоритетите на неговия екип е подобряването на условията за отглеждане и възпитание на младото поколение на Враца.
„Сигурен съм, че скоро Враца ще се превърне в град, който ще бъде пример за въвеждането на нови модели и практики. Предлагаме не просто добра базова грижа, а качество. Работим активно, от новата учебна година, да въведем успешно модела на преподаване „Монтесори“ в детските градини, във Враца“, заяви още Каменов.

Решението за изграждането на психомоторната стая е с цел осигуряването на допълнителна подкрепа на 5 деца, със специални потребности. Според ръководството, ползването на иновативното помещение има възпитателна цел, изгражда сътрудничеството между децата, а също така и подпомага развитието на самостоятелността на децата.

Залата за психомоторика е изградена със средства от бюджета на детското заведение и с подкрепата на местния бизнес в града.
Помещението ще се използва като част от учебно-възпитателния процес – допълнителна дейност.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder