Местният вот в Галиче спечели ГЕРБ

Местният вот в Галиче спечели ГЕРБ

ГЕРБ печели местния вот в Галиче. По предварителни данни за кандидата на управляваща партия Страхил Стоянов са гласували 497 избиратели, а за кандидата на БСП Веселин Тушинов – 470, предадоха btvnovinite.bg.

1500 избиратели имаха право на глас.

Изборният ден беше изпълнен с напрежение и сигнали за нарушения и от двата щаба.

След приключване на броенето, победителят бе посрещнат с ръкопляскания от симпатизантите си.

Бях в шок, в първия момент, много се радвам, че за пръв път се кандидатирах и съм постигнал такъв резултат, според мен беше всичко спокойно, чисто и открито”, коментира Страхил Стоянов.

От БСП, обаче, ще искат касиране на вота заради многото според тях изборни нарушения. Още от началота на изборния ден, кандидатът им Веселин Тушинов качи клипове с избиратели, в социалната мрежа, които по думите му, не са местни, а гласуват.

От ОИК отхвърлиха жалбата за гласували лица без право – като неоснователна.
Kой откъде е влязъл, няма никакво значение. Тук важното е тези хора, които идват да упражнят правото си на глас, дали ги има в избирателните списъци”, обяви Цветелина Андровска, председател на ОИК – Бяла Слатина.

Не приемаме вота, няма как да го приемем, при положение че има дописвани хора от други населени места, прокуратурата е сезирана и ще се изисква записът – да се види кой отключи задния вход на училището и тези лица бяха допуснати да гласуват”, заяви още Тушинов.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder