Битовата престъпност продължава да е основен акцент за МВР – Видин (видео)

Битовата престъпност продължава да е основен акцент за МВР – Видин (видео)

Усилията на полицейските служители са насочени към намаляване нивата на битовата престъпност в региона, това съобщи на брифинг-среща директорът на ОД МВР – Видин.

През май месец основните акценти в работата на полицейските служители на област Видин бяха поставени върху предотвратяване и разкриване на наркопрестъпления, незаконна сеч и превоз на дървесина и продажба на дребно на нередовна акцизна стока.
По тези линии на дейност, през целия месец, полицията извърши множество проверки и проведе специализирани операции.

„Действията ни продължават, те не са кампанийни, а постоянни и целенасочени.“ Това съобщи днес, на редовния месечен брифинг старши комисар Петър Коцин.

Към момента обстановката на територията на област Видин е спокойна. Имуществените посегателства продължават да заемат основен дял в структурата на престъпността в региона. Това е, което налага усилията на полицейските служители да бъдат насочени към намаляване нивата на битовата престъпност.
В тази връзка бе и проведената на 10 май работна среща на старши комисар Коцин с общинските кметове от област Видин. Полицаите и представителите на местната власт коментираха въпроси, в дискусионен формат, свързани с реда и сигурността в региона. Продължават посещенията на мобилните полицейски групи в малките населени места на региона.
Ежемесечно и по утвърден график, служители от отдел „Охранителна полиция“ и секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, осъществяват срещи с кметове и жители на малките села. Тези изнесени приемни имат за цел да се постигне по-добър резултат в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред. Те се организират, независимо от служителите, обслужващи съответния район. На срещите, на гражданите и представителите на местната власт, се дава възможност да сигнализират проблеми към МВР.

Старши комисар Коцин заяви категорично, че задачата към МВР-структурата е да се предприемат бързи и адекватни действия по всеки един поставен въпрос. Той съобщи, че обезпечаването на кампанията по прибиране на селскостопанската продукция от реколта 2018, сигурността на гостите и жителите на региона, в условията на традиционно увеличаващия се през лятото туристически поток, както и сигурността на децата по време на ваканцията, ще са сред основните задачи на полицейските служители на видинска област през идните месеци.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder