От прокуратурата, с подробности, за убийството на Пелов – избягалият затворник бил коренно променен

От прокуратурата, с подробности, за убийството на Пелов – избягалият затворник бил коренно променен

Убийството е станало на оживено място, в центъра на Ботевград. В момента на стрелбата не са преминавали хора, а самото място е обрасло с храсти.
След снемане на пръстови отпечатъци е установена самоличността на Пелов, съобщиха novini.bg.

Той е прострелян с три куршума. Единият от тях – в лицето, в основата под носа, а другите два били нанесени в десния му крак.

Външният му вид бил изцяло променен. На местопрестъплението, тази нощ, той е бил със суитчър, качулка на главата и със шапка над нея. Пелов бил и с брада. Заради променената му визия, дори брат му не успява да го разпознае.

Другият участник в престрелката и убиец на Пелов – Марио Панчев, пък, е прострелян с два куршума. Той се намира в „Пирогов“, в изключително тежко състояние и поради това няма възможност да бъдат извършени процесуално-следствени действия с него. В болницата се намират служители на реди и при разрешение, от страна на докторите, той ще бъде разпитан.

При огледа са открити седем гилзи и три оръжия – едно в тревната площ, друго, непосредствено до трупа и трето – в чантичката на кръста на издъхналия Пелов.

По мнение на разследващите, причина за стрелбата са неуредени финансови взаимоотношения между тях. Пелов и Големия са имали общ бизнес. От Прокуратурата категорично отрекоха възникналите съмнения, преди това, жена да е причина за инцидента.

Полицаите са имали сигнали за това, че Пелов бил в Ботевград, от месец. Всяка информация относно това е била проверявана.

Румяна Арнаудова, в качеството си на говорител на главния прокурор, обясни, че мотивите за престъплението са първоначални, напомняйки, че няколко часа са изминали от стрелбата.

Образувано е досъдебно производство по случая. Ще се извърши съдебно-медицинска експертиза, а също така и балистична експертиза. Следствените действия продължават.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder