Видински криминалисти алармират – телефонните измамници се активизират!

Видински криминалисти алармират – телефонните измамници се активизират!

Отново е в ход схемата с полицейски сюжет – „Оказване на съдействие на органите на МВР, за залавяне на измамници”, съобщават от полицията.

Не давайте пари, поискани в телефонен разговор, под какъвто и да било предлог.

От началото на годината, във Видин, са регистрирани общо шест телефонни измами, като две от тях са извършени през последните 24 часа.
Жертвите – три жени и трима мъже, възрастни жители на областния град, били въведени в заблуждение по добилата популярност схема с полицейски сюжет – оказване на съдействие на органите на МВР за залавяне на измамници.
Отново от полицията напомнят, че органите на реда не търсят финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции за залавяне на престъпници!
Обект на измами стават хора от третата възраст, които няма с кого да се консултират в критични ситуации. При тях, способността за разпознаване на опасна ситуация намалява с възрастта, поведението им е по-лесно предсказуемо, емоциите са силни и трудно се овладяват. Стремежът да окажат помощ на полицията стига до наивност, от която умело се възползват измамниците и ловко спекулират с доверчивостта им.
МВР напомнят деца и внуци да говорят на тази тема с по-възрастните си роднини, като им посочват какви действия трябва да предприемат, в случай на опит да бъдат измамени по телефона.

Служителите на полицията, за пореден път, апелират към жителите на града и региона: Никога не давайте пари, поискани в телефонни разговори, под какъвто и да било предлог. Периодично телефонните измамници се активизират. Те са находчиви и изобретателни, възможно е да променят сюжета на измамата. Бъдете внимателни. Не се доверявайте на получено телефонно обаждане с искане на пари. Незабавно прекъснете разговора. Запазете спокойствие, говорете с близките си, обадете се в полицията!

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder