Мазилка, от рушаща се сграда, падна върху главата на дете

Мазилка, от рушаща се сграда, падна върху главата на дете

Мазилка от рушащата се сграда на бивш битов комбинат, в Перник, падна върху главата на дете.
В общината сигнали за състоянието на сградата са подавани многократно, съобщават dariknews.

13-годишното момче минавало покрай сградата, когато мазилката се откъртила, разбила се в козирката на първия етаж и парче от нея го ударило по главата. То не е пострадало тежко.

Бащата на пострадалото момче – Росен Христов, разказва, че инцидентът е станал вчера, в късния следобед, между 17 и 18 часа.
Междувременно минава патрул, виждайки какво се случва и спират, веднага са го питали добре ли е и има ли нужда от помощ, благодаря за което“, обяснява той.

Прибирайки се вкъщи каза, че много го боли главата, нямаше външни наранявания, само малка цицина и преценихме, че е по-добре да го заведем в Бърза помощ, за по-сигурно. Там попаднахме на млад доктор, който се отнесе професионално и много човешки с нас, много им благодаря за това. Направихме снимка и, слава на Бога, всичко е наред“, съобщава разтревоженият родител.
Какво трябва да се случи, за да се вземат някакви мерки ?“, пита Христов.

Сградата не се поддържа, опасна е и се руши. При всеки по-силен вятър падат стъкла и мазилка, на по-високите етажи има циментови гради, които са изпочупени на две и е въпрос на време да паднат, безпокоят се перничани.

В общината са подавани многократно сигнали. От общинския център съобщават, че собствениците са издирени – четири физически лица и шест фирми, а междувременно, кметът Вяра Церовска е назначила комисия и е издала заповед за по-обстоен оглед на сградата. Проверката е предвидена за 3 юли.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder