Ще затвори ли Европа външните си граници за мигрантите?

Ще затвори ли Европа външните си граници за мигрантите?

Границите в Европа няма как да бъдат затворени, най-вече по вода, коментира Мадж Алгафари.
В неделя, в Брюксел, се проведе неформална среща на тема „Мигранти“, предадоха bTv.

На срещата премиерът Бойко Борисов обясни, че е необходимо да се направят гъвкави споразумения, за да се изградят убежища за мигранти на територии извън границите на ЕС. Той сподели, че България, заедно с Италия и Гърция, не е спазила задължението си на външна граница и не е ограничила пропуска на мигранти към Западна Европа.

Границите няма как да бъдат затворени – европейската граница е голяма, особено по вода, съобщи Мадж Алгафари. Във връзка с изграждането на лагери, извън границите на Европа, той напомни, че Либия отказа да изгражда подобни лагери на своя територия.

Той определи „поканата“ към мигрантите, преди три години, от страна на германския канцлер Ангела Меркел, като голяма грешка. Според него не може да се очаква нова бежанска вълна, но мигранти ежедневно преминават нашата граница транзитно и продължават към другите страни.

Единственият начин да се преборим с тези набези е мигрантите да са наясно какво ги очаква, още преди да тръгнат. Да са предупредени, че ще има наказания, тъй като в момента те се разхождат свободно и необезпокоявано из страните като туристи“, коментира Алгафари.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder