Електронни винетки и автоматичен контрол по пътищата, от догодина

Електронни винетки и автоматичен контрол по пътищата, от догодина

АМ „Хемус“ ще стигне до Боаза предсрочно, посочва Светослав Глосов.
От 1 януари трябва да заработи системата за, т.нар., електронни винетки, като контролът за използването им по пътищата ще бъде автоматизиран, съобщиха bTv.

Очаква се да влезе в експлоатация, в средата на 2019 г., и тол системата за тежкотоварния трафик, това заяви новият началник на пътната агенция Светослав Глосов.

Според него, изграждането на тол системата върви по график. Той разясни, че е-винетката няма да се залепва никъде, а при плащане, автомобилът ще се въвежда в контролната система, следяща всички преминаващи покрай пътните камери коли.

Същевременно АПИ ще предостави на изпълнителя и данните на всички коли, с хартиени винетки, за да се разпознават и те по време на валидността на стикера. Глосов споделя, че в процеса е възможно да възникнат и грешки.

По негови думи, в рамките на 2-3 години, тол системата ще се изплати.
Глосов идва от строителния бизнес и поясни, че не е в конфликт на интереси. Фирмата му вече се управлява от неговите деца и никога не е участвала в инфраструктурни проекти. Той съобщи, че големите процедури, които предстоят /милиони за пътна поддръжка, магистралата от София до Калотина и пътя Ботевград – Мездра/, са започнати преди Дончо Атанасов да поиска своето оттегляне от ръководството на АПИ, докато по търговете, офертите са подадени преди месец и половина.

Началникът на агенцията посочи, че през 2024 г. АМ „Хемус“ трябва да стане готова, според програмата на правителството. Към момента се работи по два от лотовете, като 20 % от отсечката от Ябланица до Боаза, е построена, и до края на следващата година се очаква тази част да бъде готова до 5-6 месеца по-рано от планираното.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder