Срещу имиграционната политика на Тръмп – протести в 700 града на САЩ

Срещу имиграционната политика на Тръмп – протести в 700 града на САЩ

Групи облечени в бяхо хора, протестираха в над 700 града в САЩ, развълнувани от съобщенията за деца, отделени от техните семейства на границата с Мексико, предаде АП.

В щата Орегон, град Портланд, се стигна до сблъсъци с участници в контрапротест, наложили намеса на полицията.

Полицията нареди на участниците, в контрапротеста на организацията „Пейтриът прейър“ да се разпръснат, след като те се сблъскаха с протестиращи от групата Антифа, в Портланд, щата Орегон.

За да разделят двете групи, полицаите използвали шокови гранати, тъй като видели сблъсъци, както и хвърляне на различни предмети.

Пред Белия дом, въпреки жегата, протестираха около 30 000 души. Пожарникари разпръснаха вода на събралите се, за да им помогнат, да се разхладят.
Протестиращи се събраха и на улица, близо до голф игрището, в град Бедминстър, щата Ню Джърси, където Тръмп прекара своя уикенд.

Протести бяха организирани и в консервативни места като Уайоминг, освен в традиционно либерални към мигрантите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис.

От своите семейства бяха отделени над 2000 деца, вследствие на политиката на Тръмп. Исканията на протестиращите към правителството бяха – бързо да събере разделените семейства.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder