До 20 години грозят мъжа, пребил до смърт доцента, който изнудвал жена му

До 20 години грозят мъжа, пребил до смърт доцента, който изнудвал жена му

42-годишният мъж е задържан. Според прокуратурата, той пребил преподавателя и след това, заедно със жена му го напъхали в колата си, предават vesti.

До 20 години затвор грозят мъжа, който беше задържан за убийството на доцента от Пловдив. Това обясни заместник-окръжният прокурор на града, Галин Гаврилов.

70-годишният доцент бе намерен в понеделник вечерта, в безпомощно състояние до колата си, паркирана до Военна болница в Пловдив. Мъжът е пребит до смърт, според разследването, с бухалка на безлюдно място извън града.

Според прокуратурата, е нападнат в момент, в който изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна близост, в замяна, на което обещал да уреди изпитите и завършването ѝ.

Арестуван за извършеното престъпление е 42-годишният съпруг на студентката. Прокуратурата му е повдигнала обвинение за умишлено убийство.

Наказанието, което се предвижда е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Задържан е за срок от 72 часа, с прокурорско постановление”, обяви прокурор Гаврилов.

След нанесения му побой, студентката и мъжът ѝ го качили в автомобила си. Откарали го до Пловдив, като го напъхали в неговата кола, паркирана до Военната болница, в града. Минути по-късно, преподавателят умира от нараняванията си. Открит е към 21.30 ч., снощи, от случайни граждани.

Доцент Стефан Нейков е дългогодишен служител в Института по растителни генетични ресурси в Садово.

Имаше момент, в който изпращахме студенти във Великобритания, на стаж, и бях подочул, че той се опитва да помага на някои студенти за изпращането им. И най-вероятно това е причината да го освободим толкова бързо”, коментира проф. Димитър Димитров – ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив.

Според разследващите, това не е бил първият случай на доцента за сексуален тормоз и изнудване на студентки.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder