Топ вести
9-годишно русначе пострада тежко, в аквапарк, край Равда

9-годишно русначе пострада тежко, в аквапарк, край Равда

9-годишно момиченце пострада в аквапарк край Равда. Детето е прието в болницата в Бургас, с кръвоизлив и наранявания в областта на гениталиите, съобщи bTv.

Детето е от Русия. Към момента състоянието ѝ е стабилно. Инцидентът е станал на 10 юли. Момиченцето е пострадало при спускане от 20-метрова водна пързалка, която завършва не във воден басейн, а на суха площ.

По неофициална информация, това е втори случай на пострадало дете, но не е ясно дали първият е от същия аквапарк.

От управата на водния парк уверяват, че нямат данни за техническа неизправност на съоръженията. Въпреки това са въвели ограничение за използване на пързалката от лица под 18- годишна възраст.

От управата на водния парк уверяват, че нямат данни за техническа неизправност на съоръженията. Въпреки това, обаче, са въвели ограничение за използване на пързалката от лица под 18-годишна възраст и под 1.50 м.

От прокуратурата започнаха проверка по случая.

Припомняме, че преди месец, 7-годишно българче загина в турски аквапарк. От българското Външно министерство помолиха семейството на починалото в турски аквапарк българско дете да предостави документите, с които разполага. Искането е по указание на външния министър Екатерина Захариева.

През февруари, 2017 година, 4-годишно дете пострада тежко в джакузи, в курорта „Слънчев бряг“ и едва не се удави. Тогава детето бе засмукано от помпата на джакузито, която не е била обезопасена. 4-годишното момиченце беше дълго време с опасност за живота и в критично състояние.

На 24 септември друго дете пострада, в джакузи, в хотел в Пловдив. То също пострада сериозно, като не можеше да ходи известно време.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder