Топ вести
„Посоки Северозапад“: Управленското безхаберие командва парада не от вчера в местната власт на Видин. Докога ?

„Посоки Северозапад“: Управленското безхаберие командва парада не от вчера в местната власт на Видин. Докога ?

Десетилетия с нашите пари уж все ни гради светлото бъдеще, а всъщност вкарва цялата пара в „матрицата“, за да ни е поне по-цветно настоящето.
В соцминалото ни бе изпъстрено с първи копки, рязане на лентички и гръмки речи в прослава на единствената тогава Партия, а сега към тържествата включиха и традиционните вече водосвети. Партията и сега от две петилетки си остана на практика единствена, вождът й – също. И модата на „първите копки“ не минава. Но всъщност важното е какво се случва след тях?
Преди три години във Видин направиха по проект за над 6 милиона лева по-зелена и достъпна околната среда в централната градска част. Похвално, въпреки че със стотиците пейки, разположени на по метър разстояние от Пазара до Читалище „Цвят“, малко се попрестараха.

Обаче – нали парите не са от управляващите, а от нас – управляваните. С нашите левчета платиха и онази площадка пред Спортната зала. Която трябваше да е хем водно огледало, хем разпръскващ хлад фонтан, а като се предвиждаше даже разноцветни светлини да оцветяват водните струи. Все още чакаме да видим прокламираните екстри, но от местната ни власт вече три години забравят да поразпитат строителя на недоизкусуреното иновативно съоръжение. То, разбира се, бе подобаващо заплатено.

Въпросният проект за достъпна и зелена околна среда бе реализиран в демократични времена, а постланата с мрамор пешеходна зона от някогашния търговски комплекс „Дружба“ до хотел „Ровно“ изградиха през 70-те и 80-те години на миналия век. Когато наименуваха жилищния комплекс „Тодор Петров“, дето след промените го прекръстиха на „Съединение“. Оттогава изминаха 40 лета, 20 от които тоталитарни, а 20 – демократични. Това са общо над 10 мандата на местната власт, през което време не ни се пресмята колко и кои кметове (партийно назначени и мажоритарно „избрани“) се изредиха да ни управляват. А как точно, най-добре се вижда от състоянието и на мраморната настилка, и на изпокъртените и изгнили пейки. Които също попадат в идеалния център на града. За тази зона навремето също имаше тържества при откриването й, но тъй като по обясними причини е липсвал водосвет, то няма да е излишно да й направят заупокойна панихида. Така и така и нея ще платим, а повечко пара в свирката няма да е никак излишна – на година пак ще ни призоват на избори за местна власт…

А вие, ако сте съгласни с написаното или пък не, пишете ни на posoki-severozapad@abv.bg. И ни помагайте да дискутираме по значими за нас и обществото ни теми, защото винаги ще има някой, който да вкарва цялата пара в „матрицата“ и да плаща с нашите пари за кюмюра…

ЕКИП: ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder