Непълнолетен отне противозаконно две коли и  открадна мобилен телефон

Непълнолетен отне противозаконно две коли и открадна мобилен телефон

На 16 юли, сутринта, на тел.112 постъпил сигнал за противозаконно отнета лека кола, без регистрационни табели, паркирана на улица „Байкал” в квартал „Нов път“, съобщи полицията във Видин.

Малко след това, превозното средство било открито на ул.”Волга”, в квартала.
Авторът на деянието – 15-годишен, бил установен в хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.
Същият ден, вечерта, видинчанка сигнализирала в полицията, че неизвестно лице влязло в магазина ѝ, на улица ”Христо Ботев”, докато тя била пред търговския обект, и откраднало мобилния ѝ телефон и контактния ключ на колата ѝ.
Вещите били оставени от нея, на рафт до касата. След като установила липсата им, жената видяла, че колата, паркирана пред обекта, я нямало.
Предприети били незабавни оперативно-издирвателни действия, а превозното средство служителите на реда открили изоставено и заключено, със спукана предна гума и счупена джанта, на надлеза на улица ”Цар Иван Асен ІІ”, в града. Авторът на деянието е заловен – същият непълнолетен, който с протокол предал контактния ключ на автомобила.

Момчето е откарано в РУ-Видин и му е предоставена полицейска закрила, на основание наредбата за предоставяне на полицейска закрила на дете.
Откраднатият мобилен телефон е намерен и предаден, с протокол, от пълнолетен видинчанин, който заявил, че по-рано вечерта го е закупил от момчето.
Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder