Топ вести
Министерството на туризма получи повече пари, за да рекламира България

Министерството на туризма получи повече пари, за да рекламира България

През настоящата година Министерството на туризма ще може да поема допълнителни ангажименти за разходи, в размер до 4 774 000 лв.

Това реши правителството, като прие промени в утвърдените максимални размери на ангажиментите за разходи на ведомството, които могат да бъдат поети през 2018 година.

Увеличението ще е за сметка на намаление на равни части от полагащите се ангажименти за разходи, за периода 2019 година – 2021 година, с което ще бъде запазен одобреният разходен таван, по бюджета на министерството, предаде actualno.

Предвижда се да се продължи успешно реализацията на дейностите в сектор „Туризъм“, за осъществяване на интегрирана комуникационна кампания на целеви пазари.
Целта е – тази година да се поемат ангажименти за комуникационен микс от телевизионна, външна, печатна, радио и онлайн реклама, както и чрез организиране на В2В събития, пресконференции и медийни срещи, с които да се стимулира избора на България като туристическа дестинация.

Реализираните до този момент кампании, както и представянето на България на международните пазари доведоха до много добрите резултати, през 2017 година, като официалната статистика показа, че за периода януари – декемвир 2017 година, страната ни е посетена от близо 9 млн. чуждестранни туристи. Това е увеличение от 7,6 % спрямо същия период на миналата година.
Увеличеният брой туристи повишава значително и приходите от международен туризъм – те възлизат на над 6,895 млрд. лв. за 2017 година.
Ръстът спрямо рекордната, досега, в историята на българския туризъм 2016 година е 9,3 % /през нея приходите са били 6,311 млрд лв./

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder