Милионери са начело на държавни болници

Милионери са начело на държавни болници

Много добри доходи и имущество са декларирали доста от директорите и на държавни, и на частни болници.

От тази година управителите на болници, които имат договори със здравната каса и се финансират с обществени средства, също са длъжни да подават имотни декларации пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Най-богат от близо 300-те директори и управители, които са подали декларации, е шефът на държавната кардиологична болница „Св. Екатерина“, професор Генчо Начев.
Той и съпругата му Даринка притежават дялове от 7 дружества за общо 2 206 700 лв. Сред тях са „Кристална вода“ – компания, свързвана с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка, която се занимава с ВиК проекти и пречистване на води, и „Победа“ – собственик на ВЕЦ „Енина“. Начев има и инвестиции за 1 803 615 лв. плюс унгарски, полски и хърватски ценни книжа, на стойност 315 096 лв. Наличните му парични средства са 50 000 лв. за него и 20 000 лв. за съпругата му, а в депозити държи 6 126 715 лв. Има „Мерцедес“, „Рейндж Роувър“ и „Порше“, но без обявена стойност. Със съпругата му притежават апартаменти в столичните квартали „Лозенец“, „Лагера“, „Слатински Редут“ и „Мотописта“, къщи в Драгалевци и Казанлък. Начев притежава и дял от производствени помещения в с. Енина, Казанлъшко, предава вестник „Сега“.

Професор Начев е член на управителните съвети на Българската федерация по тенис, Фондация „Българска роза – 97“ Казанлък, Българското дружество по кардиохирургия, тенис клуб при НСА-София, „Алфа клуб „Да оцелееш“-София, Фондация „Св. Георги Победоносец – воин“- Пловдив, съобщава actualno. Стабилно е състоянието и на директора на болницата по неврология и психиатрия „Св. Наум“ проф. Иван Миланов. Той лично или заедно със съпругата си притежава 4 апартамента в София, 2 в „Слънчев бряг“, 4 в Поморие и 1 в Стара Загора. Неврологът кара „Ауди А7“ за близо 150 000 лв. В банки Миланов има и над 3.1 млн. лв.
Новият управител на здравната каса и доскорошен директор на „Св. Иван Рилски“ Дечо Дечев има със съпругата си 3 апартамента в София, 2 от които наследствени, къща в Рибарица и мезонет в Гърция. Влоговете на семейството са за малко над 500 000 лв.

Карен Джамбазов, директорът на най-голямата болница у нас – „Свети Георги“ в Пловдив – Карен Джамбазов, притежава „Мерцедес“ на цена по договор 50 лв. Влогът му е скромен – 31 000 лв., но има вземания от заем за 160 000 лв. и инвестиции за над 125 000 лв. Директорът на Правителствената болница Любомир Спасов кара „Мицубиши“ от 1998 година за 9000 лв., има 135 000 лв. на влог, но трябва да връща заем от 650 000 лв.
Немалка част от директорите на държавни болници декларират, че притежават 6-цифрени суми.
Декларации в срок не са подали 69 болнични шефове.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder