4 години полиция и прокуратура тупат топката за убийството на Румен от с. Извор

4 години полиция и прокуратура тупат топката за убийството на Румен от с. Извор

Румен е убит в банята си, една седмица след смъртта на своята майка с която живеел.

И днес, 4 години по-късно близки и приятели на Румен си задават въпроса защо бе убит и кой го извърши? Какво пречи на разследващите да разкрият извършителя? Има ли следа по жестокото убийство станало на 1.09.2014 след 00:30 ч. в село Извор.

Близки и познати започват да го търсят на същия ден, но от 54-годишния мъж няма и следа. Някой дори отишли и до домът му, но когато виждат, че колата му я няма пред къщата си тръгват, защото всички знаят, че той никога не излиза без нея. Опитват се също да се свържат с него и по телефона, но без резултат, защото бил изключен. Негов съсед и приятел, който за последно е бил с него в същата вечер на убийството. Споделя пред хората от селото, че бил при Румен на гости и гледали мач, той трябвало да ходи на панаир във Видин, но се отказал защото на другия ден имал важна работа. Хапнали гледали мача и той си тръгнал, малко след което се случило убийството.

Румен е убит в банята си с тесла, една седмица след смъртта на своята майка с която живеел

След като цял ден го търсят и се питат къде е, кметът на селото отива в дома му видял, че лампата свети и когато отворил вратата видял, че цялата къща е в хаос и всичко е разхвърляно. Обадил се на 112 и подал сигнал до полицията.
Докато чакат органите на реда да пристигнат, хората от селото който били с кмета обикаляли къщата отвън и оглеждали. До момента в който един от търсещите Румен, негов братовчед, не погледнал през прозореца на банята и видял, че Румен лежи на пода в локва кръв. Главата на жертвата била на прага на банята, а краката сочели към тоалетната чиния към вътрешността на банята. По-късно когато пристига и полицията се установява, че той е убит и лежи там от часове, с вързани ръце и крака. Предметът на убийството, евентуално тесла, с която са нанесени удари в областта на главата, не успели да убият Румен. Той починал от задавяне, показала аутопсията по-късно.

От домът на жертвата липсва само колата му, с която се предполага, че извършителите или извършителят е избягал.

След около два дена колата е открита изоставена в землище в близост до селото. Тя била залята отвътре със течност, с която евентуално са заличили следите си. Колата е откарана в София за изследване от криминалисти, но нищо не е открито.

Цялата къща е разхвърляна и на двата етажа.

Една от версиите е, че умишлено е създаден този хаус за да заблудят разследващите полицаи.
Двете племеннички на Румен споделят за Видин Вест, че разследване не е и имало, а случая е потулен отдавна. Разказват, че когато се опитвали да разберат до къде е стигнала работата на полиция и прокуратура, отношението към тях било несериозно и ги размотавали между двете институции.
Когато ходели при тогавашния директор на полицията с две думи обяснявал, че случая е приключен.
Те също споделят пред нашата медия, че жертвата никога не се къпел вечер, а сутрин. И че нападението не е станало в банята, а евентуално в някой от стаите, защото банята е много малка- около метър на метър. В разговора стигаме до извода, че и няма как да се е къпал защото трупните петна от кръвта са засъхнали (както се вижда на снимките под статията), а ако си е взимал душ кръвта щеше да се оттече в канализацията.

След разпита на полицаите на хора близки до жертвата нищо не е открито.

Съседи на жертвата споделят, че въпросната нощ са чули сериозна караница в дома му, както и женски глас.

Днес, 4 години по-късно Ви припомняме за едно „перфектно убийство“ в Северозапада, което да Ви накара да се запитате вярна ли е фразата ,, Моят дом е моята крепост,,.

Автор: Ирена Василева

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder