Топ вести
03.02.2023 - Изложбата „Когато момчето става мъж…“ разглежда наборната военна служба в контекста на социалистическото развитие на България
03.02.2023 - Първо заседание на новото служебно правителство
02.02.2023 - 400 ваучера по 250 лв. за пазаруване могат да спечелят феновете на инструментите Parkside от Lidl 
02.02.2023 - Противозаконно отнетият лек автомобил от село Смирненски е открит изгорял в местност до село Добри Дол
02.02.2023 - Започва строителството на газовата връзка България — Сърбия
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
Стартира велопреходът „Дунав Ултра“ 2018

Стартира велопреходът „Дунав Ултра“ 2018

Събитието се провежда за пета поредна година и за първи път началото му бе дадено от град Видин. Над 30 участници в колоездачния преход се събраха за кратка церемония рано тази сутрин, пред Стамбол капия.
Създателят на веломаршрута по поречието на Дунав – Борис Бегъмов отбеляза, че „Дунав Ултра“ печели през 2017 г. в конкурса на Министерството на туризма изключително престижното отличие „Иновация в туризма“, а в същото време в категория „Изборът на българите“ наградата е за крепостта „Баба Вида“. Този факт провокира идеята стартът да бъде даден от град Видин.
Бегъмов благодари от името на всички участници и на организационния екип на кмета на Община Видин Огнян Ценков за съдействието и му подари фланелка с логото на маршрута и тазгодишния наслов Teamwork (екипна работа).
Велопреход Дунав Ултра Видин
Видинският кмет поздрави участниците, сред които има и румънци, както и един представител от нашия град – Евтим Стефанов. „За мен е чест да бъда домакин на това иновативно събитие, на тази туристическа и спортна инициатива, с която се провежда един значителен преход по поречието на Дунав – от Видин до Дуранкулак.
Общината подкрепя инициативата от самото начало. Поздравявам всички за усилията, които полагат и за това, че популяризират велотуризма и местата, където преминава маршрутът.
Искам да ви пожелая успех, винаги сте добре дошли отново. Гордея се, че избрахте днес стартът на това вълнуващо събитие да бъде даден във Видин, пред нашата забележителност Стамбол капия.
Пожелавам ви успешно пътуване, положителни емоции и да запазите много хубави спомени от това предизвикателство. На добър час!“ – каза Ценков. В небето бяха пуснати сини и бели балони, които символизират реката и прекрасната идея, която съдържа в себе си „Дунав Ултра“.
Велопреход Дунав Ултра Видин
След официалната част велотуристите се придвижаха през площад „Бдинци“ до кръстовището на ул. „Цар Александър II“ и ул. „Княз Александър Батенберг“, откъдето потеглиха в посока с. Добри дол. Те трябва да преодолеят разстояние от около 600 км до крайната си цел за 48 часа.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder