Ваня Ставрева с първа книга за необичайните погребални практики в миналото (Темите -Рестартът)

Ваня Ставрева с първа книга за необичайните погребални практики в миналото (Темите -Рестартът)

Избрах за мото: „В археологията зловещото впечатлява понякога повече от златото“, защото точно тези думи в увода към книгата написа доцент д-р Петя Георгиева“, коментира Ставрева.

„Тя смята, че в избора на темата съм била повлияна от журналиста в мен, защото това е нестандартно, необичайно, но истината е, че за избора ми повлия срещата с нея и работата на един обект до град Каблешково в област Бургас, една праисторическа могила, където се срещнах за пръв път с необичайните практики“-каза при представянето Ваня Ставрева.

Книгата е по дипломната работа на Ваня за магистърска степен доцент.

д-р Петя Георгиева
„Обикновено в археологията гледаме да намерим стандартното, ние търсим зависимости. Тя вместо да търси зависимостите и стандартното, тръгна да търси нестандартното. Аз се съгласих, получи се много интересен резултат. Тя намери стандарт в гробовете, които се отчитат като нестандартни, които са по-рядко срещани.“

Залата на регионалната библиотека бе препълнена с приятели, колеги и почитатели на Ваня Ставрева. Сред гостите бе и кметът на Видин Огнян Ценков и председателят на 42 -то НС – Михаил Миков.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder