Какво значи „КМЕТ -ВН“ в двойното счетоводство по аферата ДЖИ-ПИ-ГЕЙТ? (Темите -Рестартът)

Какво значи „КМЕТ -ВН“ в двойното счетоводство по аферата ДЖИ-ПИ-ГЕЙТ? (Темите -Рестартът)

По време на снимки в пернишко, журналистът от БиволЪ Димитър Стоянов и негов румънски колега бяха арестувани.

Данни за мащабна и всеобхватна корупция в европроекти излизат от скритото счетоводство на мрежа от консултантски фирми, свързани с големи строителни компании. Биволъ разполага с непублична документация за десетки проекти на обща стойност стотици милиони лева. Сред тях има счетоводни файлове с изрично отбелязани суми за подкупи.За да печелят и придвижват безпроблемно проектите, консултантските фирми смазват с подкупи властта на всички нива – от заместник-министър до одитори и експерти, личи от тайното счетоводство на фирмите, пишат от сайта „БиволЪ„. В счетоводните документи ясно се вижда графа, в която пише, че по време на реализацията на проекта за така наречения воден цикъл на Видин са давани комисионни

Кмет Вн. – 45 000 през декември 2013 г., Кмет Вн. 16 185 през март 2014, Вн – км. – 35 000 през април 2014, Видин -к – 10 000 през септември 2014.

В същото време „Рила Консулт“ изпълнява проект „Осъществяване на външна техническа помощ за подпомагане на Община Видин при изпълнението и управлението на проект „Рехабилитация и разширяване на водоснабдителната и канализационната системи във Видин, България” на стойност 497 000 лв. Ако Кмет Вн и Вн -км. са едно и също лице и то има отношение към проекта във Видин, може да се заключи, че само то е усвоило 21% от сумата за проекта, допълват още от БИВОЛЪ.

След ареста в пернишко, Димитър Стоянов коментира ситуацията в студиото на предаването. Екипът ни се свърза и екс-кметът на Видин, който каза, че няма да изпада в обяснителен режим по предположения.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder