Калин Каменов, кмет на Враца: „Всеки от вас може да успее, ако вярва на своите учители!“

Калин Каменов, кмет на Враца: „Всеки от вас може да успее, ако вярва на своите учители!“

Под звуците на химна на Република България и посрещане на националния флаг бе открита новата учебна година във всички училища в Община Враца.
Кметът Калин Каменов откри учебната година в Начално училище „Св. Софроний Врачански“. „Имате привилегията и сериозната отговорност да носите името на Начално училище „Св. Софроний Врачански“ – учебно заведение, известно в цялата страна с високите постижения на възпитаниците си. Този успех се дължи на изключителните професионалисти, които работят тук. Скъпи ученици, обичайте училището си, защото то е вашата първа крачка към живота. Пожелавам на всички успешна учебна година! Винаги се стремете да сте първи във всяко едно начинание! На добър час!“ – каза кметът Калин Каменов в приветствието си към педагогическия колектив и учениците на НУ „Св. Софроний Врачански“.
Калин Каменов бе гост и на откриването на учебната година в Иновативно основно училище „Васил Левски“, където пожела на учениците да са жадни за знания и никога да не се отказват. „Предстои ви една тежка учебна година, изпълнена с много предизвикателства. Всеки от вас може да успее, стига да вярва на своите учители. Уверен съм, че това, което ще научите тук, ще ви помогне да бъдете победители в живота“ – заяви Каменов и допълни, че след няколко седмици ще започнат дейностите по обновяване на футболното игрище в училище „Васил Левски“.
На празника на ППМГ „Акад. Иван Ценов“, градоначалникът, заедно с областния управител на област Враца Малина Николова връчиха грамоти „Ученик на годината“ на изявени младежи. „Скъпи ученици, накарайте ни да се гордеем с вашите постижения и с поведението ви. Бъдете нестандартни и модерни. Пазете гимназията, защото имате привилегия и отговорност да се обучавате в едно от най-елитните училища в страната. Както е казал Стив Джобс – не си позволявайте да бъдете сити! Бъдете гладни за знание и безразсъдни, за да постигнете всичко, за което мечтаете.“ – с тези думи кметът Каменов се обърна към учениците и учителите на профилираната математическа гимназия в града.
Кметът на Община Враца откри новата учебна година и в детска градина „Европейчета“.
Пожелания за много успехи и поводи за гордост отправиха и заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, по повод откриването на учебната 2018/2019 г. в Началните училища „Иванчо Младенов“ и „Иван Вазов“, в Средно училище „Козма Тричков“, както и в детските градини „Вълшебница“ и „Славейче“.
Тази година за първи път училищния праг в Община Враца прекрачиха 550 деца.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder