Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори от спортен клуб „Ванто“

Кметът на Видин връчи отличия на състезатели и треньори от спортен клуб „Ванто“

По повод постигнатите редица сериозни успехи от клуба по кану-каяк в различни първенства, кметът Огнян Ценков връчи наградите на специална среща в Общината. „Искам да изразя своето възхищение и гордост, както лично, така и от страна на нашите съграждани. Много се зарадвах за спечелените златни медали от Държавното индивидуално първенство в Пловдив и на останалите завоювани победи. Искам да поздравя всички за положените усилия и чрез тази среща да ви дам за пример на вашите връстници – как с упорит труд, под ръководството на вашите треньори и във връзка с условията, които Община Видин осигури за тренировки в Гребната база, се формира воля за победа, спортен дух и се постигат високи резултати“ – каза Ценков. На срещата присъстваха председателят на Управителния съвет на СК „Ванто“ Юрий Йорданов и треньорите Стефан Илиев, Цветан Иванов и Радослав Каменов.
Огнян Ценков връчи почетни плакети на Йоана Георгиева, спечелила общо шест златни медала на Държавния индивидуален шампионат в Пловдив 2018 г. и на Ванеса Димитрова – носител на три златни медала от първенството, както и във връзка с други постигнати резултати. Грамоти получиха: Веселин Вълчев, класирал се на 7-мо място в Световното първенство по кану-каяк в Португалия 2018 г., в дисциплината „Четириместен каяк 1000 м – мъже“; Виктор Иванов – за спечелен сребърен медал от Държавния индивидуален шампионат по гребане в град Пловдив, Николай Николов – за спечелен бронзов медал от шампионата, в дисциплината „Едноместен каяк 200 м – юноши младша възраст“ и треньорите: Цветан Иванов – за особени заслуги в подготовката на състезателките Йоана Георгиева и Ванеса Димитрова и принос в завоюването на престижни отличия за Клуба; Радослав Каменов – за висок принос в селектирането на перспективни млади гребци.
Председателят на Клуба Юрий Йорданов заяви: „Благодарен съм на децата, на нашите най-изявени състезатели, които постигнаха много. От дълги години Видин не е имал представител на финал на световно първенство по кану-каяк, а още повече – завоювано седмо място. Нашият клуб се гордее истински с тези успехи. Благодарен съм на треньорите, на Община Видин и специално на кмета Огнян Ценков, който предостави такива възможности за нашия спорт, каквито от десетилетия не е имало“.
Огнян Ценков припомни, че след като Община Видин изцяло придобива собствеността върху Гребната база и осъществява ремонт, условията за подготовка на децата се подобряват значително и резултатите не закъсняват. Видинският кмет съобщи, че ще направи следващото си лично дарение през месец октомври в полза на СК „Ванто“, за да бъде закупена екипировка за състезателите. Той призова всички, които имат финансова възможност, също да се отзоват, за да подкрепят Клуба по кану-каяк.

Eкип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder