Извънредно: Авария спря хемодиализата във Видин за 45 човека! Хората се вдигнаха на бунт (видео)

Извънредно: Авария спря хемодиализата във Видин за 45 човека! Хората се вдигнаха на бунт (видео)

Авария на единствената машина за хемодиализа във Видин спря животоподдържащата процедура за 45 човека от региона. Според ръководството на видинската болница причината за повредата е рязко подаване на високо налягане на вода от ВиК дружеството в града. Според експертите машината ще заработи отново най-рано след два дни.
До напрежението в хемодиализния център на видинската болница се стигна след като преди няколко часа една от колоните на единствената машина е буквално избушена от високо подадено налягане на водата. Повредата е сериозна, а подобна част ще се търси с дни от чужбина.45 -те човека вече търсят алтернатива. Най-близкото лечебно заведение, което предлага процедурата е на 100 км от Видин, в Монтана. От болницата предлагат и друга възможност – хемодиализа с така наречената твърда (или чешмяна) вода, което ще доведе и до странични ефекти за пациентите.

Калин Иванов е на място с хората, очаквайте повече подробности, утре сутрин. Проблемът ще бъде дискутиран и в предаването Темите, тази събота …

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder