След репортаж на Видин Вест:  Медицински одит потвърди: Смъртта на бебето на Кремена от Видин е заради лекарска небрежност? (Видео)

След репортаж на Видин Вест: Медицински одит потвърди: Смъртта на бебето на Кремена от Видин е заради лекарска небрежност? (Видео)

Редица нарушения е установила Изпълнителната агенция „Медицински одит“ по случая с починалото бебе ден след изписването му от видинската болница. Проверката дойде ден след репортаж за случая на Видин Вест. Калин Иванов сега с подробностите.

Бебето е родено 19 дни преди самият термин, което е в нарушения с добрата лекарска практика. Предварителното секцио е направено заради планиран отпуск на акушеро-генеколога. Бебето е родено 2,950 кг, а на третият ден килограмите са спаднали на 2, 570 кг, което е довело до дехидратация. Въпреки всички индикации през цялото време не са направени нужните изследвания на бебето. Лекарите не са взели под внимание и сигналите на майката. Цялата тази небрежност довела и до смъртта на детето. И още изпълнителната агенция е изпратила цялата събрана документация и до върховната административна прокуратура. Очаква се и софийски прокурори да влязат в болницата във Видин за проверка, а по жалбата на Кремена към видинската окръжна прокуратура, до момента 3-ма от 5 окръжни прокурори по не знайно какви причини са си дали отвод, остава да видим решението на двамата останали, а именно Окръжния прокурор Марусия Илиева и заместникът и Владислав Влашев.

Екип: Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder