На вниманието на МОН! Чалга и сексуални подмятания в училище? (видео)

На вниманието на МОН! Чалга и сексуални подмятания в училище? (видео)

Ново село, област Видин. Часът е малко след 10 и по принцип в това училище текат часове. Голяма част от децата обаче са навън, а темите им за общуване не са предметите в училище, а кой какво пуши от къде го взима и кой с кого спи. Искаме само да отбележим, че тези деца са непълнолетни. И повечето от тях са от дома за деца, лишени от родителски грижи.

И ако си мислите, че това е всичко, което ще Ви покажем – жестоко се лъжете. Това момиче е едно от 5, учещи в училището, което се е оплакало от сексуални подмятания от страна на учител.

„На мен ми каза, че съм отслабнала, че дупето ми е отслабнало и не е като миналата година и че гърдите ми са прекалено големи. Пита ме дали правя секс с гаджето ми“, твърди едно от момичетата.

Но това не е всичко, със останалите 4 момичета, според нашия източник, дори стигнал доста по-далеч.
„Едната е беше хванал доста по-надолу от кръста, докато триеше дъската, а другата и беше казал да си свали блузата и да покаже гърди.“
Moмичетата решават да се разкажат всичко на кметът- инж. Георги Стоенелов. Той взема светкавични мерки и сезира Агенцията за закрила на детето. Общината организира и среща между децата, директорката на училището и агенцията.

Деяна Стоянова – гл. секретар на община Ново село
„Казаха ни, че има два случая, в които децата са счели, че има наченки на такова поведение. Ние се свързахме с директорката, а тя предложи, че ако смятат така, да напишат жалба. Но им ги попита, дали случайно не са се объркали. Децата видимо уплашени, казаха, че може и така да е и всичко спря до тук.“

След този случай, по думите на децата нещата загрубяват. Напрежението между тях, директорката и въпросният учител може да се реже с нож.

„И от тогава директорката започна да ми пише отсъствия. Никога не съм отсъствала без уважителна причина. Две седмици бях в болница, през това нямам отсъствия, отсъствията дойдоха след като се върнах в училище.“

Момичетата споделят, че са следени, и тормозени от ръководството. А при появата на екипа ни, напрежението ескалира . Първо бяхме изгонени от училището.

„Нямате право да снимате, напуснете веднага,“ каза крещейки директорката.

След сблъска с директорката на училището, в нейна помощ се притече – г-жа, която се представи за ръководител на център за настаняване от семеен тип. Но явно и се помисли за полиция….

“ Проблемът ми е, че имам сигнал, че сте незаконна телевизия. „

А след нея дойде и истинската полиция.. Която най-вероятно разбра, че не сме незаконна телевизия и си тръгна…

„Кметът е пуснал документ да бъде отстранен до решаване на случая“, каза едно от оплакалите се момичета.

Въпреки това, въпросния учител бе на работа, но отказваше да се срещне с нас. Наложи се с негов колега, който подкара автомобила му, дори да се гоним из селцето.

“ За какво ме преследвате,бе! Вие кой сте ?

Агенцията за закрила на детето е подала и сигнал до прокуратурата, от там вече са започнали проверка, а тя се очаква да приключи до края на декември, съобщиха от там за Видин Вест. За да сме коректни и към двете страни, спестяваме името на учителя, докато не приключи разследването.

Автор: Калин Иванов

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder