Ще преброяват земеделските стопанства по нов начин

Ще преброяват земеделските стопанства по нов начин

Правителството одобри проект на Закон за преброяване на земеделските стопанства през 2020 г.

Законопроектът има за цел да продължи поредицата от европейски изследвания на структурата на земеделските стопанства. Тя е свързана с проследяване на тенденциите в развитието на земеделските структури. Ще бъдат осигурени статистически данни за земеделските стопанства. Ще бъде изградена и надеждна основа за бъдещата Обща селскостопанска политика в страната и в Европейският съюз.

Анкетирането на земеделските стопанства ще започне на 1 септември 2020 г. и ще приключи на 18 декември 2020 г. До 18 септември 2020 г. се предвижда преброяването да се извършва по интернет. Това ще става чрез предоставяне на данни от земеделския стопанин с помощта на уеб-базирано приложение и попълване на електронен въпросник. В оставащия период данните ще бъдат събирани от анкетьор чрез интервю със стопанина.

С провеждането на преброяване в страната ще се получи обобщена и изчерпателна информация за броя, типа и размера на земеделските стопанства. Баз данни ще има и за използването на земеделската земя и отглежданите селскостопански животни.

Източник: www.zovnews.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder