Обявиха конкурси за съдии във Враца, Монтана и Видин

Обявиха конкурси за съдии във Враца, Монтана и Видин

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурси за 28 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища в страната. Сред тях са Видин, Враца и Монтана, научи BulNews.bg.

В храмовете на Темида в Северозапада  има по една свободна длъжност. В останалите градове в страната те са:
Окръжен съд – Варна – 3 длъжности; Окръжен съд –Кърджали – 1 длъжност; Окръжен съд – Перник – 1 длъжност; Окръжен съд – Пловдив – 3 длъжности; Окръжен съд – Русе – 1 длъжност; Окръжен съд – Търговище – 1 длъжност; Окръжен съд – Хасково – 1 длъжност; Софийски градски съд – 13 длъжности, Окръжен съд – Бургас – 2 бройки.

За всички тях се организира конкурс. Една свободна длъжност има и в Търговище, но за нея подбор няма да има. Кандидатите подават лично или чрез писмено упълномощен техен представител писмено заявление за участие в конкурса в 14 – дневен срок от датата на обнародване на обявата в Държавен вестник.
Конкурсът ще се проведе от конкурсна комисия на два етапа. На 06.04.2019 г. (събота) от 9 ч. в сградата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе писменият изпит, като разпределението на кандидатите по зали ще бъде публикувано на интернет сайта на ВСС в раздел „Важно/Конкурсни процедури“. Устният изпит ще се проведе по график и на места, определени от конкурсната комисия.

Решенията на Съдийската колегия за обвяване на длъжностите за младши съдия в окръжните съдилища и за обявяване на конкурса за заемане на 28 от длъжностите ще бъдат обнародвани в „Държавен вестник“, и публикувани в един централен всекидневник, и на сайта на ВСС в интернет. С решението си Колегията предвиди 2 бройки в конкурса за длъжността „младши съдия“ за Окръжен съд – Бургас, без тези щатни длъжности да са налични в момента, тъй като те ще бъдат реално заети през 2022 г.

Източник: www.news.lex.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder