Ботеви дни 2019 стартират на 24 май с триизмерно лазерно шоу

Ботеви дни 2019 стартират на 24 май с триизмерно лазерно шоу

За първа година откриването на Ботевите дни във Враца ще започне на 24 май с триизмерно лазерно шоу, посветено на българската писменост и публицистичната дейност на Христо Ботев. Предложението бе направено от кмета Калин Каменов по време на първото заседание на Ботевския организационен комитет.

„В последните няколко години положихме усилия културната програма да е ориентирана към повече млади хора, за да бъдат възпитани в дух на родолюбие. Тъй като Ботев не е само революционер, но и публицист, предлагам тази година началото на честванията да бъде поставено в Деня на българската просвета и култура – 24 май, като се проведе и  3Д мапинг шоу“- коментира кметът Каменов в началото на срещата.

Областният управител Малина Николова предложи да се създаде интерактивен продукт, проследяващ историята на Ботевите дни през годините във Враца. По време на заседанието директорът на Регионалния исторически музей  Георги Ганецовски заяви готовност институцията да представи изложба със събрани съчинения и произведения на изкуството, посветени на поета революционер  Христо Ботев.

Източник: www.dariknews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder