Топ вести
19.05.2024 - Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков поздрави Богомил Петров по повод 60 години от постигането му на световен рекорд по вдигане на тежести
19.05.2024 - Община Видин бе домакин на втория кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“
19.05.2024 - Събитие на тема Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз се проведе във Видин
19.05.2024 - Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене
16.05.2024 - 10 смартфона с до 300 лева отстъпка от Yettel до края на май  
16.05.2024 - Съдия Милена Стоянова встъпи е новият председател на Районен съд – Видин
16.05.2024 - Зад светлините на прожектора- как казината печелят пари
16.05.2024 - КЦ Жул Паскин домакин на събитие на тема: Амбициозната зелена сделка на Европейския съюз
16.05.2024 - Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели кулските и белоградчишките полицаи
15.05.2024 - Вижте какво е въздействие на криптоказината върху хазартната индустрия
Министерството на отбраната търси кадри за армията

Министерството на отбраната търси кадри за армията

Българската армия търси да назначи над 3 хиляди кадрови войници за всички видове войски, съобщи днес в Стара Загора зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Там той откри националната информационна кампания „Бъди войник“. Недостигът на войници е около 25 процента от личния състав, като най-голям е дефицитът в Сухопътните войски, уточни генерал-лейтенант Илиев.

Тази година кампанията започва от 7 февруари в Стара Загора и завършва на 29 октомври във Велико Търново. През това време тя ще премине през 29 български градове. В тях ще бъде демонстрирана военна техника, а всички видове Въоръжени сили ще организират свои информационни борси за условията за работа при тях, за възможностите за кариерно развитие и за социалния пакет, който се предлага с цел смекчаване на отговорностите, поясни генерал Илиев. Целта е младите хора да открият професията кадрови войник, да научат повече за нея и да направят информиран избор, ако решат да й се посветят.

Началната заплата без други добавки за войник в Българската армия е 900 лева, като кандидатът трябва да има средно образование, да е на възраст до 28 години, да е здрав, да издържи изпит по физическа подготовка и да подпише договор, че ще служи най-малко 3 години в армията. Няма ограничения по пол, жените сред войните ни сега са между 10 и 13 процента от личния състав.

На новопостъпващите вече се осигуряват условия да станат офицери или поне сержанти, ако искат да се пенсионират в армията. Това кадровите войници не могат да направят, защото имат право да заемат войнишки длъжности само докато навършат 46 години.

www.manager.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder