Видинските пътни полицаи активизираха контрола спрямо пешеходци-нарушители

Видинските пътни полицаи активизираха контрола спрямо пешеходци-нарушители

Главен инспектор Герасимов: Бъдете внимателни и спазвайте правилата за движение

 

 

В област Видин, както и в цялата страна, пътни полицаи провеждат специализирана операция, насочена към пешеходци – нарушители на правилата за движение. Информация за активния контрол, който ще продължи до 15 февруари, представи днес пред журналисти главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ – Видин.

Проверките, започнали в понеделник, се извършват в районите с интензивно пешеходно движение и местата, където се наблюдава неправилно и рисково пресичане на уличните платна.

Контролните действия се налагат във връзка със зачестилите нарушения от страна на пешеходците – неправилно поведение на пътното платно, пресичане на неопределени за това места или неспазване на светлинните сигнали на светофарните уредби, както и поради допускани нарушения от водачите на МПС, водещи до пътнотранспортни произшествия.

В хода на двуседмичната акция се извършва и оглед на състоянието на вертикалната сигнализация, маркировката, видимостта на пешеходните пътеки, осветеността и др. При констатиране на нередности пътните полицаи ще изготвят сигнални писма до стопаните на пътя на основание чл.165, ал.1, т.3 от Закона за движението по пътищата.

 

През 2018 г. на територията на област Видин са били регистрирани 21 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци. Загинал е един, ранени са били 17 души.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder