Осигуряват детегледачи за работещи родители

Осигуряват детегледачи за работещи родители

До края на февруари продължава разширеният прием на заявления по проекта “Родители в заетост”. Схемата подпомага реализацията на трудовия пазар на родители с малки деца, осигурява по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот.

По време на този прием могат да кандидатстват родители на деца до 12 години. Новият елемент е, че детегледачите могат да помагат и по четири часа например чрез водене на зъболекар, прибиране на детето от от училище и детска градина. Родителите, които желаят да подадат документи по време на този прием трябва да попадат в една от четири групи.

Първата е за родители на деца до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла или забавачка, които имат осигурено работно място. Другата е за многодетни семейства с деца до 12 г., които ходят в детско или учебно заведение. Последната е за регистрирани в бюрата по труда безработни, които искат да работят. Условието за безработните е да започнат работа във фирма или като самонаети. От трудовата борса ще им помогнат, но ако те в рамките на четири месеца не бъдат наети, договорът ще бъде прекратен. В обратния случай може да бъде продължен до 18 месеца или до навършването на 5 или на 12 години на детето.

Източник: www.mont-press.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder