Просветното министерство отпуска 9 млн. лв. за контрол и достъп до училищата

Просветното министерство отпуска 9 млн. лв. за контрол и достъп до училищата

8 630 000 лв. ще бъдат инвестирани от просветното министерство за създаването на система за контрол достъпа до училищата, изграждане на асансьори и оборудване на лаборатории и работилници с апарати, уреди, прибори и материали за лабораторни упражнения и демонстрации.

Средствата са по две от националните образователни програми за 2019 г. – „Създаване на достъпна и архитектурна среда и сигурност в училище“ с бюджет от 1 250 000 лв. и „Осигуряване на съвременна образователна среда“, финансирана с 7 380 000 лв. Те са обявени за обществено обсъждане, заедно с още 15 програми.

Сигурността във включените в програмата школа ще се подобри с 550 000 лв. С тях ще се изградят сигнално-известителни системи, видеонаблюдение на входовете и спортните площадки на училищата, както и 14 турникета с електронни карти за контрол на достъпа.

По модул „Създаване на достъпна архитектурна среда“ пък са предвидени 700 000 лв. С тях ще се подобри достъпът до образование на учениците със специални потребности, които за настоящата учебна година са 18 116. Със средствата се предвижда да бъдат изградени 5 рамки, 8 платформени съоръжения, 2 асансьора, 14 санитарни възли и други.

Източник: financebg.com

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder