Топ вести
1,47 млрд. евро е заложеният бюджет за дигитализация на селското стопанство

1,47 млрд. евро е заложеният бюджет за дигитализация на селското стопанство

1,47 млрд. лв. са инвестициите, които са предвидени в проект за дигитализация на земеделието и селските райони. Цифровизацията на агросектора ще повиши доходите на фермерите за следващия програмен период на Общата селскостопанска политика. Предстои обществено обсъждане. След като последва решение на Министерски съвет, стратегията трябва да започне да се прилага.
Прогнозиран е бюджет за всяка дейност. Той е остойностен за 15 хиляди стопанства, които да прилагат цифровизацията. Очакваните инвестиции във всички сектори на селското стопанство са общо около 1 млрд. лв. Те са предвидени да бъдат финансирани по ПРСР. За изграждане на широколентова инфраструктура и метеостанции са заложени 1,4 млн. лв., а за информираност и публичност чрез кампании и обучения – 3,5 млн. лв.
За разработка на приложения са предвидени 22 млн. лв., но те няма да са от националния бюджет, а от публично-частно партньорство. За публичната администрация са заложени около 6 млн. лв. За блокчейн са посочени от 9 до 12 млн. лв., като за база служат подобни проекти, които вече се изпълняват в Европейския съюз.
Източник: www.fermer.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder